2015-01-13 14:33:01• hírek • Kocsis Zoltán

Prefektúra: csökkent a csempészés mértéke Szatmár megyében

Sikeresnek ítéli a Szatmár Megyei Prefektúra a 2012-ben útjára indított akciót, amelynek célja a csempészés és az adócsalás visszaszorítása volt a megyében.

Eugeniu Avram 2012-ben rendelte el az érintett hatósági szervekből (határrendészet, rendőrség, vámügyi hatóság) álló munkacsoport létrehozását. Az érintett intézmények vezetői negyedévente elemzik ki az elért eredményeket, ismertetik a felmerült problémákat. Tevékenységük összesített eredményét azonban havonta napvilágra hozzák.

„A jelentésekben szereplő számok is bizonyítják, hogy a munkacsoport létrehozása elérte célját és sikerült visszaszorítani a csempészet és az adócsalás mértékét Szatmár megyében", áll a kormánybiztosi hivatal közleményében.

Ebből kiderül, hogy a decemberi hónap során 6569 doboz cigarettát és 440 liter gázolajat koboztak el a nyomozóhatóságok, akik további 3680 szál gazdátlan cigarettát találtak. Az elkobzott javak összértéke 56.016 lej.

Az előző esztendő utolsó havában a hatóságok tíz bírságot szabtak ki 28.000 lej értékben. A szakemberek becslése szerint a feltárt bűncselekmények 57.693 lejnyi kárt okoztak az államkasszának.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: